7SEAS_KOKKINOPSARO_DHMHTOULIS
Κοκκινόψαρο στην κατσαρόλα

2

Μερίδες

60'

Χρόνος προετοιμασίας

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 240 ml βραστό νερό
  • λίγη σκόνη σκόρδου
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Διατροφική δήλωση

Ανά μερίδα (1 ψάρι με 180 γρ. πατάτες)

Ενέργεια 431 kcal
Υδατάνθρακες 32,3 γρ.
Πρωτεΐνη 42,3 γρ.
Λιπαρά 9,2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά 2,2 γρ
Φυτικές Ίνες 9,6 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε σκόνη σκόρδου, φρέσκο θυμάρι, τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε το βραστό νερό, σκεπάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  3. Ξεπαγώνουμε μία συσκευασία κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ, καθαρίζουμε τα λέπια, χαράσσουμε με μαχαίρι τη μία πλευρά και τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
  4. Αλατίζουμε, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για ακόμα 20 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε ζεστό, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και απολαμβάνουμε!

Από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

 

Δημιουργούμε με
Κοκκινόψαρο χωρίς κεφάλι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Κοκκινόψαρο χωρίς κεφάλι
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market