ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε τα κοκκινόψαρα, αφαιρούμε τα λέπια τους, κόβουμε τα κόκαλα τους περιμετρικά και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τρία κουτάλια της σούπας ντομάτα κον κασέ (από τη συνολική ποσότητα) μαζί με μία πρέζα θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε την ντομάτα επάνω από τα ψάρια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Τρίβουμε τον πελτέ ντομάτας στη βάση του σκεύους για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κριθαράκι, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κριθαράκι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε, βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και προσθέτουμε στο πυρέξ το κριθαράκι φροντίζοντας να μην καλύψει το ψάρι.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς το κριθαράκι.
Βάζουμε ξανά το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για επιπλέον 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Ελέγχουμε κατά διαστήματα το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
Συνταγή από τη food blogger Ευγενία Τρούσα (@letstreatouselves.gr)