ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. φιλέτο γλώσσας
- 120 γρ. μουστάρδα με μέλι
- 120 γρ. ψωμί σικάλεως ( ή σταρένιο ή ολικής αλέσεως)
- 4 χούφτες φρέσκων μυρωδικών (βασιλικός, μαϊντανός, δυόσμος)
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- αλάτι & πιπέρι
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και με χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουνε πάρα πολύ καλά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το ψωμί με τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά.
Αλατοπιπερώνουμε και τα φιλέτα γλώσσας και με κουτάλι ή με το χέρι μας τα αλείφουμε με τη μουστάρδα προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά.
Ρίχνουμε το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να φτιάξουμε μία ομοιόμορφη κρούστα πάνω από τα φιλέτα και όπου χρειάζεται πιέζουμε με τα χέρια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 20-22 λεπτά.
Ψητά λαχανικά:
Αν έχετε βαρεθεί τις σαλάτες, κόψτε σε λεπτές φέτες λαχανικά όπως οι πιπεριές, τα κολοκύθια, τα μανιτάρια, τα καρότα και ραντίστε τα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά!
ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Κλινικός διατροφολόγος & διαιτολόγος
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!