Φιλέτο γλώσσας με κρούστα μυρωδικών & ψητά λαχανικά.
Φιλέτο γλώσσας με κρούστα μυρωδικών & ψητά λαχανικά

4

Μερίδες

30

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. φιλέτο γλώσσας
  • 120 γρ. μουστάρδα με μέλι
  • 120 γρ. ψωμί σικάλεως ( ή σταρένιο ή ολικής αλέσεως)
  • 4 χούφτες φρέσκων μυρωδικών (βασιλικός, μαϊντανός, δυόσμος)
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και με χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουνε πάρα πολύ καλά. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε το ψωμί με τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά.

Αλατοπιπερώνουμε και τα φιλέτα γλώσσας και με κουτάλι ή με το χέρι μας τα αλείφουμε με τη μουστάρδα προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά.

Ρίχνουμε το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να φτιάξουμε μία ομοιόμορφη κρούστα πάνω από τα φιλέτα και όπου χρειάζεται πιέζουμε με τα χέρια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 20-22 λεπτά.

Ψητά λαχανικά:
Αν έχετε βαρεθεί τις σαλάτες, κόψτε σε λεπτές φέτες λαχανικά όπως οι πιπεριές, τα κολοκύθια, τα μανιτάρια, τα καρότα και ραντίστε τα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά!

ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Κλινικός διατροφολόγος & διαιτολόγος

Δημιουργούμε με
Γλώσσα Λιμάντα φιλέτο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market