ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που τα σκεπάζει στο διπλάσιο με 1 κγ αλάτι από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένω, τα στραγγίζω και τα βάζω σε μια χύτρα με νερό να τα σκεπάζει 2-3 εκ, σε δυνατή ένταση να βράσουν. Τα αφήνω 5 λεπτά και με ένα κουτάλι απομακρύνω τον αφρό που δημιουργούν στην επιφάνεια. Ρίχνω τα φύλλα δάφνης, 1Κ.Σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι, σκεπάζω τη χύτρα με το καπάκι και από τη στιγμή που σφυρίξει, βάζω τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνω 20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με 2 Κ.Σ. ελαιόλαδο σε δυνατή ένταση, σοτάρω το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα για 5 λεπτά και τα σκόρδα για άλλο 1 λεπτό. Στραγγίζω τα ρεβίθια, τα προσθέτω στο σκεύος και σβήνω με το ούζο αφήνοντάς το να εξατμιστεί για 2 λεπτά.
Βάζω τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα τα καβουρδίζω για 2 λεπτά, συνεχίζω με το μαϊντανό, το ζωμό λαχανικών, 4 Κ.Σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και μόλις αρχίσουν να βράζουν μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να σιγοβράζουν με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 – 25 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά).
Έχω αποψύξει τα καλαμάρια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ κομμένα και καθαρισμένα, τα πλένω και τα στραγγίζω καλά. Ανοίγω το καπάκι της κατσαρόλας, ρίχνω τα καλαμάρια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ και το σπανάκι και συνεχίζω το βράσιμο για 15 λεπτά. Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω για 10 λεπτά.
Σερβίρω στα πιάτα ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
PAXXI.GR
Δείτε τη συνταγή στο blog της PAXXI, εδώ.