ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να ξεπαγώσει
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την φάρσα για την πίτα μας. Πλένουμε, καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε (κρεμμύδι ξερό, σκόρδο, πράσο, μαϊντανός και τον άνηθο). Στην συνέχεια τα βάζουμε σε μία μπασίνα.
Ψιλοκόβουμε επίσης το φιλέτο μπακαλιάρου και το προσθέτουμε και αυτό στην μπασίνα.
Προσθέτουμε την αποξηραμένη μαντζουράνα, το αλάτι, το πιπέρι. Στο ελαιόλαδο προσθέτουμε τον πελτέ για να τον διαλύσουμε και όλο μαζί το μίγμα το προσθέτουμε στην μπασίνα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και αφήνουμε στην άκρη
Παίρνουμε ένα ταψί το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα φύλλο ανοίγοντας το ελαφρά, ώστε να γίνει η βάση και να μπορέσουμε να ενώσουμε το άλλο φύλλο ζύμης μετά. Αδειάζουμε την φάρσα μας ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο την πίτα μας ενώνοντας το με το κάτω φύλλο.
Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και χαράσουμε σε κομμάτια την πίτα μας.
Ψήνουμε στους 180ο C βαθμούς για μια ώρα περίπου. Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε τα φύλλα μας σε λωρίδες και να κάνουμε ατομικές πίτες.
Extra Tips!
Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με ένα ντιπ από κρέμα τυριού με ξύσμα από lime ή πιο παραδοσιακά με σκορδαλιά!
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
379 Kcal/ 1585 Kj |
18,9% |
Λιπαρά |
9,6 g |
13,7% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
1,5 g |
7,4% |
Υδρατανθρακες |
55 g |
21,2% |
Σάκχαρα |
2,5 g |
2,8% |
Φυτικές ίνες |
0,8 g |
– |
Πρωτεΐνες |
17,4 g |
34,8% |
Αλάτι |
1,8 g |
29,9% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj