ΥΛΙΚΑ
- μπακαλιάρος ακέφαλος 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
- 5 πατάτες
- 2 καρότα
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 30 ml ελαιόλαδο
- Χυμός από ένα λεμόνι
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- νερό
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Ξεπαγώνουμε από το βράδυ τον μπακαλιάρο, τον καθαρίζουμε εξωτερικά για τυχόν λέπια και τον κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες, τα καρότα και τον μπακαλιάρο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπάσει το φαγητό και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να χυλώσει ελαφρώς το ζουμί του.
Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε για λίγο ακόμη το φαγητό στη φωτιά και σερβίρουμε.