ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο και τον καθαρίζουμε από κόκκαλα και πέτσα. Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε όσο καλύτερα γίνεται. Χτυπάμε στο πολυκοπτικό μηχάνημα με μαϊντανό και αλάτι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον τριμμένο κύβο λαχανικών. Μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε το μείγμα ψαριού με το κρεμμύδι και 1 αυγό σε ένα μπολ και πλάθουμε 2 μεγάλα ή περισσότερα μικρά μπιφτέκια.
Ρίχνουμε ξεχωριστά σε τρία μπολ το αλεύρι, το αυγό και το παξιμάδι. Περνάμε το κάθε μπιφτέκι πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το παξιμάδι καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια του μπιφτεκιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (διπλοπανάρουμε).
Σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τη sauce γιαουρτιού χτυπάμε όλα τα υλικά σε πολυκοπτικό μηχάνημα.
Πλένουμε καλά τις πατάτες, κόβουμε σε wedges (τρίγωνα κομμάτια) και ανακατεύουμε καλά με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς.
ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Διατροφολόγος