Burger ψαριού με ακέφαλο μπακαλιάρο. Υπέροχο Burger με μπακαλιάρο. Ένα διαφορετικό μπέργκερ για όσους αγαπούν το ψάρι.
Burger ψαριού με ακέφαλο μπακαλιάρο

2-3

Μερίδες

30'-40'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τα burgers:

  • 1 συσκευασία ακέφαλο μπακαλιάρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 τριμμένο κύβο λαχανικών
  • Μία χούφτα μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι

Για το πανάρισμα:

  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 αυγό
  • 70 γρ. τριμμένο παξιμάδι

Για τη sauce γιαουρτιού:

  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 χούφτα μαϊντανό

Για τις πατάτες:

  • 4 μικρές πατάτες:
  • Πάπρικα, αλάτι, θυμάρι, αποξηραμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο και τον καθαρίζουμε από κόκκαλα και πέτσα. Τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε όσο καλύτερα γίνεται. Χτυπάμε στο πολυκοπτικό μηχάνημα με μαϊντανό και αλάτι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον τριμμένο κύβο λαχανικών. Μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το μείγμα ψαριού με το κρεμμύδι και 1 αυγό σε ένα μπολ και πλάθουμε 2 μεγάλα ή περισσότερα μικρά μπιφτέκια.

Ρίχνουμε ξεχωριστά σε τρία μπολ το αλεύρι, το αυγό και το παξιμάδι. Περνάμε το κάθε μπιφτέκι πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το παξιμάδι καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια του μπιφτεκιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (διπλοπανάρουμε).

Σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη sauce γιαουρτιού χτυπάμε όλα τα υλικά σε πολυκοπτικό μηχάνημα.

Πλένουμε καλά τις πατάτες, κόβουμε σε wedges (τρίγωνα κομμάτια) και ανακατεύουμε καλά με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς.

ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Διατροφολόγος

Δημιουργούμε με
Μπακαλιάρο χωρίς κεφάλι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Μπακαλιάρο χωρίς κεφάλι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market