FAJITAS_ME-_GARIDES_7SEAS
Fajitas με γαρίδες και γουακαμόλε

4

Μερίδες

30'

Χρόνος προετοιμασίας

1/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • Γαρίδες αποφλοιωμένες 60/80 (7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ)
  • 3 μικρές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
  • 1 κρεμμύδι λευκό

Για τη μαρινάδα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. chilli
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. χυμός λάιμ
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μέλι
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Για το γουακαμόλε:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 μικρές σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 λάιμ
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Για το σερβίρισμα:

  • 4 μικρές τορτίγιες
  • Μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε και στραγγίζουμε καλά τις γαρίδες. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε ένα κουτάλι της σούπας και την υπόλοιπη μαρινάδα τη ρίχνουμε στις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τις γαρίδες στην άκρη να μαριναριστούν.

Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λωρίδες και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το ένα κουτάλι από τη μαρινάδα και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν.

Αφού ψηθούν τα λαχανικά, τα αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 με 4 λεπτά ανακατεύοντάς τες.

Ετοιμάζουμε το γουακαμόλε. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε πολύ καλά το αβοκάντο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Για το σερβίρισμα

Σε κάθε τορτίγια προσθέτουμε το γουακαμόλε, τις ψημένες πιπεριές με το κρεμμύδι και τέλος τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνταγή από τη food blogger Ευγενία Τρούσα (@letstreatouselves.gr)

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 60/80
7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market