garides_skordates_me_rizi
Γαρίδες σκορδάτες με ρύζι

3

Μερίδες

20'

Χρόνος προετοιμασίας

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες με ουρά 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ 16/20
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι  λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ αρωματικό ρύζι basmati βρασμένο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να βγάζει το άρωμά του (χωρίς να καεί).
Προσθέτουμε τις γαρίδες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από το ρύζι ή δίπλα σε αυτό. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα λεμόνι και ελαιόλαδο από πάνω για περισσότερη γεύση.
Καλή όρεξη!

Συνταγή από τη food blogger Νίκη Παυλίδου (@nikis_food)

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 16/20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες γαρίδες
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market