ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα χωνάκια τορτίγιας:
Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση, τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε χωνάκι και το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε τα χωνάκια σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν ελαφρώς εξωτερικά. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα.
Για τη σως μαγιονέζας-μουστάρδας:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε τη σως στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα.
Για τη σαλάτα:
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το αγγούρι. Το αβοκάντο το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και τα μυρωδικά της επιλογής μας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τις γαρίδες panko tempura:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο.
Βγάζουμε τις έτοιμες παναρισμένες γαρίδες (panko tempura) από την κατάψυξη και τις προσθέτουμε στο καυτό λάδι (δεν χρειάζονται απόψυξη).
Τις τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε ένα χωνάκι τορτίγιας, προσθέτουμε λίγη σως, τη σαλάτα και τέλος προσθέτουμε μία γαρίδα. Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε και λίγη επιπλέον σως.
Συνταγή από τη food blogger Ευγενία Τρούσα (@letstreatouselves.gr)