ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία γαρίδες αποφλοιωμένες 80/120 (7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 τομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Δυσκολία
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και αφού μαραθούν, προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια σβήνουμε με ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον χυμό από τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον πελτέ τομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό μας.
Αφήνουμε να ψηθεί η σάλτσα μας για 15 λεπτά και όταν δέσει όμορφα, σερβίρουμε επάνω στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή από τη food blogger Νίκη Παυλίδου (@nikis_food)