ΥΛΙΚΑ
- 2 ακέφαλα κοκκινόψαρα 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
- 400γρ. ντομάτα κον κασέ ( κρατάμε 3κ.σ. στην άκρη)
- 1 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 25ml (3κ.σ.) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν λίγο επιπλέον για το ψάρι
- 20γρ. ντοματοπελτές
- 300γρ. κριθαράκι μέτριο
- 80ml λευκό κρασί
- 1κ.γ. θυμάρι συν λίγο επιπλέον για το ψάρι
- 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
- 2κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 400 με 500ml ζεστός ζωμός λαχανικών
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Λίγο νερό για το ψάρι