mprousketes_solomou
Μπρουσκέτες σολομού

10

Μπρουσκέτες

background

ΥΛΙΚΑ

Για τον σολομό

  • 2 τρυφερά φιλέτα σολομό χωρίς δέρμα 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 4-5 κλωνάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένα ή φρέσκο κρεμμύδι
  • 1,5 κ.σ σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 κ.σ soy sauce
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή 1 κ.γ σκόνη σκόρδο
  • μπαχαρικά όπως τσίλι σε σκόνη, πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή, πιπέρι

Για τα ψωμάκια

  • 2 κούπες γιαούρτι 5%
  • 4 κούπες αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 2 μπάλες μοτσαρέλα (κομμένες σε 5 φέτες η κάθε μπάλα)
  • 3-4 χούφτες ρόκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ψωμάκι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κατάλληλο για να το πλάσουμε. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι ή γιαούρτι.
  2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο η ζύμη σε όποιο (σχήμα θέλουμε) μέχρι να μαρινάρουμε και το σολομό μας.
  3. Κόβουμε τον τρυφερό σολομό κύβους και τον βάζουμε σε ένα μπολ με το σησαμέλαιο, τη σόγια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.
  4. Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο, βάζουμε τα ψωμάκια και τον σολομό να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 12-15’ πάνω από δυο διαφορετικές λαδόκολλες.
  5. Παρακολουθούμε μέχρι να ροδίσουν το ψωμάκια.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, ανοίγουμε τα ψωμάκια και γεμίζουμε την κάθε πλευρά με 1 φέτα μοτσαρέλα, λίγη ρόκα και τον ψημένο σολομό.

Από την Ευγενία Ντεμίρη (@soul.diet)

Δημιουργούμε με
Σολομό Ατλαντικού φιλέτο
Σολομός φιλέτο
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market