Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα
Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα με βασιλικό

4

Μερίδες

60΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

4/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. linguine ή spaghetti

Για τον ζωμό γαρίδας

  • 80 γρ. σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι
  • 200 γρ. καρότα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • κεφάλια και τσόφλια από τις γαρίδες (την ψίχα τη χρησιμοποιούμε στη σάλτσα)
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1,200 ml νερό

Για τη σάλτσα γαρίδας

  • 1 πακέτο γαρίδες Αργεντινής 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ ψίχα (τα κεφάλια και τα τσόφλια για τον ζωμό)
  • 1/2 κ.γ. τσίλι ψιλοκομμένο (για πιο πικάντικη γεύση)
  • 30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. ζωμός γαρίδας
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • λευκό κρασί ή ούζο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • φρέσκος βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά, τα κεφάλια και τα τσόφλια με λίγο λάδι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε τον ζωμό μας και σουρώνουμε με ένα ψιλό σουρωτήρι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με λευκό κρασί ή ούζο. Προσθέτουμε τον ζωμό μας, την πάστα ντομάτας και το θυμάρι. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και να συμπυκνωθεί.

Έπειτα, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα ντοματίνια και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.Παράλληλα, βράζουμε τα linguine ή τα spaghetti στο χρόνο τους και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε καλά με μια τσιμπίδα και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γαρίδες ολόκληρες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Γάμπαρη Αργεντινής.
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market