ΥΛΙΚΑ
500 γρ. linguine ή spaghetti
Για τον ζωμό γαρίδας
- 80 γρ. σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- 200 γρ. κρεμμύδι
- 200 γρ. καρότα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- κεφάλια και τσόφλια από τις γαρίδες (την ψίχα τη χρησιμοποιούμε στη σάλτσα)
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1,200 ml νερό
Για τη σάλτσα γαρίδας
- 1 πακέτο γαρίδες Αργεντινής 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ ψίχα (τα κεφάλια και τα τσόφλια για τον ζωμό)
- 1/2 κ.γ. τσίλι ψιλοκομμένο (για πιο πικάντικη γεύση)
- 30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. ζωμός γαρίδας
- 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 25 ml ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- λευκό κρασί ή ούζο
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- φρέσκος βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι