ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, μαρινάρουμε τις γαρίδες με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή και γλυκιά και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Έπειτα, ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Με μια σπάτουλα τα βάζουμε στην άκρη του τηγανιού, ρίχνουμε και τις γαρίδες και ψήνουμε περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Παράλληλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε τορτίγιες ολικής διαμέτρου περίπου 20 cm.
Ύστερα, με ραβδομπλέντερ χειρός χτυπάμε όλα τα υλικά της sauce μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω 3 ντοματίνια κομμένα σε κάθε taco, λίγο αβοκάντο, κόλιανδρο, ξύσμα και χυμό λάιμ και 2 κ.σ. sauce αβοκάντο.
ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Κλινικός διατροφολόγος & διαιτολόγος
🔹 Τα θαλασσινά αποτελούν ιδανική επιλογή για πρόσληψη πρωτεΐνης σε περίοδο νηστείας
🔹Παρέχουν πολύ λίγες θερμίδες, έχοντας κατά μέσο όρο κάτω από 100 θερμίδες ανά 100 γρ.
🔹Είναι εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης