ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε τον σολομό και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ραντίζουμε τον σολομό με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βάζο ρίχνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μελιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το γλάσο μελιού πάνω από τον σολομό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο σολομός και να πήξει το γλάσο.
Ετοιμάζουμε το ρύζι:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Προσθέτουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει πολύ καλά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό λαχανικών ελέγχοντάς το κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Μόλις βράσει το ρύζι και απορροφήσει όλο το ζωμό λαχανικών, το αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να το σερβίρουμε.
Σερβίρουμε τον σολομό με το σπυρωτό ρύζι με τα λαχανικά και προσθέτουμε και το γλάσο μελιού.
Συνταγή από τη food blogger Ευγενία Τρούσα (@letstreatouselves.gr)