ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον ταραμά:
1. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί με λίγο νερό αφού έχουμε αφαιρέσει την κόρα.
2. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο,
4. Πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο.
5. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο νερό εφόσον χρειάζεται. Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας λίγο πιπέρι.
Για την παντζαροσαλάτα:
1. Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια και τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα παντζάρια και τις πατάτες.
3. Προσθέτουμε τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας, την κάπαρή, το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τις γαρίδες:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
2. Κόβουμε 2 ίδια μεγέθη από αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα, περίπου 25-30 εκατοστά.
3. Βάζουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο την λαδόκολλά και τοποθετούμε στο κέντρο τις γαρίδες την μια διπλά από την άλλη.
4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
5. Τοποθετούμε τις φέτες από το λεμονί πάνω στις γαρίδες και ακολούθως τα φύλλα από τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό.
6. Κόβουμε την πιπερόριζα σε λεπτές φέτες τοποθετούμε πάνω στις γαρίδες και κλείνουμε σε σχήμα φακέλου.
7. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Συνταγή από τον Chef Σταύρο Γεωργίου