Κεμπάπ γαρίδας με σπαστό αβοκάντο και ψητό πιτάκι
Κεμπάπ γαρίδας με σπαστό αβοκάντο και ψητό πιτάκι

4

Μερίδες

30΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για το κεμπάπ

  • 1 πακέτο γαρίδες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ 80/120
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • ½ μάτσο μαϊντανό
  • 2 αβγά
  • 300 γρ. φρυγανιά
  • ελαιόλαδο

Για το σπαστό αβοκάντο

  • 3 αβοκάντο ώριμα
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 10 φύλλα κόλιανδρο ψιλοκομμένα
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε τις γαρίδες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο. Σε ένα multiblender αλέθουμε σταδιακά όλα τα υλικά του κεμπάπ. Μεριδοποιούμε σε μπαστούνια 130 γρ. και τυλίγουμε σε μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο τα κεμπάπ για 1 ώρα.

Σε μία καλά καμένη σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα κεμπάπ για 5-7 λεπτά την κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ σπάμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι προσθέτοντας τον χυμό λάιμ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο με εφαπτομένη μεμβράνη στο προϊόν για να μην μαυρίσει. Τέλος, σερβίρουμε πάνω σε ζεστό ψητό πιτάκι μαζί με λίγο ψητή ντομάτα και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 80/120 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες γαρίδες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market