GARIDES_SATAY_U20_0019
Γαρίδες satay σε γάλα καρύδας με κάρυ, σαλάτα κινόα και ψητό καλαμπόκι

4

Μερίδες

120΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο γαρίδες U20

Για την μαρινάδα

  • 1 λίτρο γάλα καρύδας
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κλωνάρι δυόσμο
  • 1 πιπεριά τσίλι σπασμένη
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • αλάτι

Για την σαλάτα

  • 200 γρ. βρασμένη κινόα
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • ½ αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 βάζο baby corn
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε τις γαρίδες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά τις μαρινάδας και μαρινάρουμε τις γαρίδες για 2 ώρες.

Περνάμε τις γαρίδες σε καλαμάκια και ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε μεριά σε δυνατή φωτιά. Στην ίδια φωτιά ψήνουμε το baby corn αφού το έχουμε μαρινάρει με ελαιόλαδο αλάτι και θυμάρι

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε καλά

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες U20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
7_THALASSES_HEADERS_SHRIMP_U20_470X700
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market