FILETO_GLOSSAS_ME_POURE_0084
Φιλέτο γλώσσας με πουρέ σπανάκι και baby πατάτες

4

Μερίδες

30΄

Προετοιμασία / εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα γλώσσας 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 700 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • άνηθος
  • δυόσμος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5 πατάτες baby κομμένες και βρασμένες για 10 λεπτά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε τα φιλέτα γλώσσας από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σουρωτήρι στο ψυγείο. Τα στεγνώνουμε καλά σε χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πατάτα. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό και βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 10 ακόμα λεπτά. Χτυπάμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ με τον άνηθο, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού. Προσαρμόζουμε στις γεύσεις μας με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις βρασμένες baby πατάτες με το θυμάρι, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο βούτυρο, λίγο θυμάρι και σοτάρουμε τα φιλέτα της γλώσσας για 4 λεπτά από κάθε μεριά γυρνώντας τα με προσοχή με μια σπάτουλα. Σβήνουμε με χυμό από ένα λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Γλώσσα Λιμάντα φιλέτο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
7_THALASSES_MOCKUP_GLWSSA_LIMANTA_1920X1280
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market