Γλώσσα Λιμάντα φιλέτο
TROFINKO_MOCKUP_SAKOULES750X600_glossa

Διαθρεπτικά στοιχεία

Διατροφική δήλωση

Ανά 100 gr

% ΠΠΑ*

Ενέργεια 53 Kcal / 222KJ 2,7%
Λιπαρά 0,9 g 1,3%
Kορεσμένα Λιπαρά 0,4 g 2%
Υδρατανθρακες 0,7 g 0,3%
Σάκχαρα <0,5 g <0,6 %
Φυτικές ίνες
Πρωτεΐνες 11 g 22%
Αλάτι 0,89 g 14,8%

Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία

Ανά 100g

%ΔΤΑ**

Φώσφορος 252mg 36%
Σελήνιο 26,6 mg 48,4%
Βιταμίνη D 2,8 mg 56%
Βιταμίνη Β12 1,13mg 45,2%
Ω-3 λιπαρά (EPA+DHA) 245mg

ΠΠΑ= *% κάλυψη της Προσλαμβανόμενης ποσότητας αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 KJ/ 2000 Kcal)
ΔΤΑ= **% κάλυψη της Διατροφικής Τιμής Αναφοράς

Δείτε με μια ματιά
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Μελέτη αλιευμάτων σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

- Τα Ω3 λιπαρά συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Τα οφέλη επιτυγχάνονται με ημερήσια κατανάλωση 250mg EPA και DHA (Ω3 λιπαρά).
- Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση της υγείας των οστών.
- Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών.
- Η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
- Ο σίδηρος συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης, στη φυσιολογική μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
- Ο φώσφορος συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.
- Το σελήνιο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και των νυχιών, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία, στη φυσιολογική σπερματογένεση και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
- Η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση/χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίαςτων μυών, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στον φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ

Ψάρι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Ψυγείο (+5 οC): 24 ώρες
Κατάψυξη:
* (-6 οC): 1 εβδομάδα
** (-12 οC): 1 µήνα
*** (-18 οC): Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος.

• Προϊόν βαθείας κατάψυξης
• Διατηρείται στους -18° C
• Η απόψυξη να γίνεται είτε σε ψυγείο ή σε κρύο τρεχούμενο νερό ή σε φούρνο μικροκυμάτων
• Απαγορεύεται η εκ νέου κατάψυξη μετά την απόψυξη.

ΒΑΡΟΣ

Καθαρό βάρος: 510 γρ.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΙΕΥΣΗΣ

Ειρηνικός Ωκεανός

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ MSC

ΜSC (Marine Stewardship Council): Σύστημα Διαχείρισης Αλιευμάτων Βιώσιμης Αλιείας - Υδατοκαλλιέργειας.

Το πρότυπο MSC είναι ένα πρότυπο ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού αλιευμάτων. Ως βιώσιμη αλιεία νοείται η αλιεία η οποία δε θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα αναπαραγωγής των αλιευμάτων. Επίσης, ως βιώσιμη ορίζεται η αλιεία της οποίας οι πρακτικές, μπορούν να συνεχίσουν επ’ αόριστον χωρίς να μειώνεται η δυνατότητα του στοχευμένου είδους να διατηρεί τον πληθυσμό του σε υγιή επίπεδα και χωρίς να δημιουργούνται δυσμενείς επιπτώσεις σε άλλα είδη εντός του οικοσυστήματος. Μόνο οι εταιρείες που έχουν πιστοποίηση MSC/ASC μπορούν να πωλούν MSC/ASC προϊόντα.

Συνταγές με Ψάρια