7SEAS_SALMON_DHMHTOULIS_1920X1000
Φιλέτο σολομού ψητό με σπαράγγια

2

Μερίδες

15'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα σολομού 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 16 σπαράγγια

Για τη sauce:

  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή με μέλι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 50 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της sauce και με πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα σολομού. Κόβουμε 3-4 εκατοστά από το σκληρό μέρος της βάσης των σπαραγγιών. Αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού και τα σπαράγγια πρώτα με αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 10’ , ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 2-3’.

ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Κλινικός διατροφολόγος & διαιτολόγος

Δημιουργούμε με
Σολομό Ατλαντικού φιλέτο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
7_THALASSES_SOLOMOS_470X700
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market