Φιλέτο σολομού ψητό με σπαράγγια
Φιλέτο σολομού ψητό με σπαράγγια

2

Μερίδες

15'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα σολομού 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 16 σπαράγγια

Για τη sauce:

  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή με μέλι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 50 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της sauce και με πινέλο αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού. Κόβουμε 3-4 εκατοστά από το σκληρό μέρος της βάσης των σπαραγγιών. Αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού και τα σπαράγγια πρώτα με αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 10’ , ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 2-3’.

ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ
Κλινικός διατροφολόγος & διαιτολόγος

Δημιουργούμε με
Σολομό Ατλαντικού φιλέτο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σολομός φιλέτο
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market