Βελουτέ σούπα με ακέφαλο μπακαλιάρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ και λαχανικά
Βελουτέ σούπα με ακέφαλο μπακαλιάρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ και λαχανικά

4

Μερίδες

40'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

4/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τη ψαρόσουπα

  • 1  μπακαλιάρο ακέφαλο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 2 πατάτες μεσαίες
  • 1 πράσο
  • 1 κολοκυθάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ Βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το μπακαλιάρο μας σε 1 1/2 λίτρο νερό μαζί με αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και σουρώνουμε τον ζωμό μας για τυχόν κοκαλάκια. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας σε βούτυρο, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Προσθέτουμε τον ζωμό που βράσαμε τον μπακαλιάρο και όλα τα μυρωδικά μας. Μετά από περίπου 20 λεπτά είναι έτοιμα. Τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα βελουτέ αποτέλεσμα. Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω κομμάτια μπακαλιάρου μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο.

Συνταγή από τη Νίκη Παυλίδου (@nikis_food)

Δημιουργούμε με
Μπακαλιάρο χωρίς κεφάλι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Μπακαλιάρο χωρίς κεφάλι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market