Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο και λαχανικά
Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο και λαχανικά

4

Μερίδες

60΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

4/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για την ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο και λαχανικά θα χρειαστούμε

  • 1 κιλό κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 500 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι ολόκληρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • 3 λίτρα νερό
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε το ψάρι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο σε ένα σουρωτήρι. Το καθαρίζουμε από τα λέπια και το χαράσσουμε κάθετα με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά και από πάνω το ψάρι. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε με προσοχή το ψάρι σε ένα ταψί και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκκαλα.

Αφαιρούμε το σέλερι και το κρεμμύδι και με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τον ζωμό με τα λαχανικά προσθέτοντας τον χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια, τα περνάμε από ένα ψιλό σουρωτήρι.
Τέλος, σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με κομμάτια από το ψάρι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι..

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Κοκκινόψαρο χωρίς κεφάλι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market