PSAROSOUPA_ME_KOKKINOPSARO_0062
Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο και λαχανικά

4

Μερίδες

60΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

4/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 500 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι ολόκληρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • 3 λίτρα νερό
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε το ψάρι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο σε ένα σουρωτήρι. Το καθαρίζουμε από τα λέπια και το χαράσσουμε κάθετα με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λαχανικά και από πάνω το ψάρι. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και βράζω σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αφαιρούμε προσοχή το ψάρι σε ένα ταψί και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκκαλα.

Αφαιρούμε το σέλερι και το κρεμμύδι και με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τον ζωμό με τα λαχανικά προσθέτοντας τον χυμό λεμόνι. Περνάμε από ένα ψιλό σουρωτήρι.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με κομμάτια από το ψάρι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι..

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Κοκκινόψαρο χωρίς κεφάλι 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
7_THALASSES_MOCKUP_KOKKINOPSARO_1920X1280_
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market