Ηealthy κροκέτες μπακαλιάρου
Ηealthy κροκέτες μπακαλιάρου

4

Μερίδες

35'

Χρόνος προετοιμασίας (μαζί με το ψήσιμο)

1/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ φιλέτο μπακαλιάρου 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά σίκαλης
  • 100 γρ αλεύρι
  • 100 γρ νερό ή 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ.γ κάρυ
  • 2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αποψύχουμε τον μπακαλιάρο στη συντήρηση του ψυγείου μας 24 ώρες.
  2. Κόβουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε χοντρές λωρίδες στο μέγεθος fish sticks και στεγνώνουμε την επιφάνεια τους με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη φρυγανιά με τα μπαχαρικά και γεμίζουμε άλλα δυο μπολ, το ένα με αλεύρι και το άλλο με νερό (ή το αυγό).
  4. Περνάμε ένα ένα τα φιλετάκια στο αλεύρι, στη συνέχεια στο νερό (ή στο αυγό), και τέλος στο μείγμα της φρυγανιάς.
  5. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αέρα για περίπου 25’ μέχρι να χρυσαφίσουν.

Από την Κλινική Διαιτολόγο Αλεξάνδρα Κοντοδήμου (@nutrition_home)

Δημιουργούμε με
Μπακαλιάρος Pollock φιλέτο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
TROFINKO_MOCKUP_SAKOULES_600x450_fileto_mpakaliaros
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market