Κοκκινόψαρο στην λαδόκολλα με λαχανικά
Κοκκινόψαρο στην λαδόκολλα με λαχανικά

4

Μερίδες

30'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 3 κολοκύθια μέτρια κομμένα στα τέσσερα
  • 100 γρ.. ντοματίνια βελανίδια
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα ολόκληρα κομμένα στα δύο
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στα έξι
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 ml σόγια
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποψύχουμε το ψάρι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο σε ένα σουρωτήρι. Το καθαρίζουμε από τα λέπια και το χαράσσουμε κάθετα με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5 λεπτά. Σβήνουμε με την σόγια και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα, στην οποία ρίχνουμε τα λαχανικά μαζί με τα υγρά από το τηγάνι. Από πάνω τοποθετούμε το ψάρι το οποίο αλείφουμε με ελαιόλαδο και του πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και πιπέρι. Κλείνουμε τις άκρες της λαδόκολλα με προσοχή έτσι ώστε τα υλικά μας να είναι σκεπασμένα καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο, στους 190 °C για 20 λεπτά.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market