ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό το κολοκυθάκι με το σέλινο για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε μία σαλατιέρα
Στην σαλατιέρα προσθέτουμε την ντομάτα, την κάπαρη, το σκόρδο, το σαφράν, τον βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε ιδανικά για 24 ώρες στο ψυγείο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το φύλλο δάφνης, τα κρεμμυδάκια και το βούτυρο, και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Έπειτα, τα αφαιρούμε βάζοντάς τα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να μειωθεί στο μισό.
Στη συνέχεια, στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ξίδι και 1 κ.σ από τον ζωμό της μαρινάδας των λαχανικών
Τέλος, από την σαλατιέρα αφαιρούμε τα αρωματικά χόρτα και το περίσσιο λάδι προσθέτουμε τα μύδια και την σάλτσα μας
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, λίγο άνηθο και μαϊντανό
ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Chef
Υπεύθυνος Μαγειρείων Γενικού Νοσοκομείου Τζανείου