ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε την κινόα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά χωρίς να ανακατεύουμε ενδιάμεσα.
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα καλύπτοντας όλη τους την επιφάνεια και κατόπιν τα τινάζουμε ελαφρώς για να απομακρύνουμε την περίσσεια αλευριού. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Απομακρύνουμε το ψάρι από το τηγάνι και ρίχνουμε τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε και το 1 πορτοκάλι ψιλοκομμένο, το μέλι και τον κουρκουμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε την κινόα, τα φιλέτα τσιπούρας και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.
Από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη