Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Πως φιλετάρουμε το κοκκινόψαρο
Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα ξύλο κοπής με την κοιλιά προς το μέρος μας και την μεριά του κεφαλιού να κοιτάει στα δεξιά, σε γωνία σε 45°.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή από το σημείο της κοιλιάς μέχρι την ουρά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή από το σημείο της κοιλιάς μέχρι την ουρά.
Μόλις βεβαιωθούμε ότι έχουμε χαράξει μια καθαρή γραμμή, συνεχίζουμε με την ίδια φορά στο σημείο λίγο πιο βαθιά, μέχρι να δούμε το εσωτερικό κόκκαλο.
Με τη φορά του ρολογιού γυρίζουμε το ψάρι έτσι ώστε η ουρά να έρθει προς τα επάνω και τα ραχιαία πτερύγια του ψαριού να βρίσκονται στα δεξιά. Χαράζουμε μια τομή από την ουρά προς το κεφάλι .
Βάζουμε το μαχαίρι στην τομή που έχουμε κάνει και συνεχίζουμε λίγο πιο βαθιά μέχρι να βρούμε το κεντρικό κόκκαλο.
Αφαιρούμε το φιλέτο από το κεντρικό κόκκαλο και με την βοήθεια του μαχαιριού κόβουμε τα εσωτερικά κόκκαλα της κοιλιάς.
Με την βοήθεια των χεριών στηρίζουμε την κοιλιά και τοποθετούμε το μαχαίρι στα πλαϊνά κόκκαλα της κοιλιάς και τα αφαιρούμε
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά και τα φιλέτα μας είναι έτοιμα.