Πως φιλετάρουμε το κοκκινόψαρο
background
Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα ξύλο κοπής με την κοιλιά προς το μέρος μας και την μεριά του κεφαλιού να κοιτάει στα δεξιά, σε γωνία σε 45°.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή από το σημείο της κοιλιάς μέχρι την ουρά.
Μόλις βεβαιωθούμε ότι έχουμε χαράξει μια καθαρή γραμμή, συνεχίζουμε με την ίδια φορά στο σημείο λίγο πιο βαθιά, μέχρι να δούμε το εσωτερικό κόκκαλο.
Με τη φορά του ρολογιού γυρίζουμε το ψάρι έτσι ώστε η ουρά να έρθει προς τα επάνω και τα ραχιαία πτερύγια του ψαριού να βρίσκονται στα δεξιά. Χαράζουμε μια τομή από την ουρά προς το κεφάλι .
Βάζουμε το μαχαίρι στην τομή που έχουμε κάνει και συνεχίζουμε λίγο πιο βαθιά μέχρι να βρούμε το κεντρικό κόκκαλο.
Αφαιρούμε το φιλέτο από το κεντρικό κόκκαλο και με την βοήθεια του μαχαιριού κόβουμε τα εσωτερικά κόκκαλα της  κοιλιάς.
Με την βοήθεια των χεριών στηρίζουμε την κοιλιά και τοποθετούμε το μαχαίρι στα πλαϊνά κόκκαλα της κοιλιάς και  τα αφαιρούμε
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά και τα φιλέτα μας είναι έτοιμα.