Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Χταπόδι ολόκληρο
Διατροφική δήλωση |
Ανά 100 gr |
% ΠΠΑ* |
Ενέργεια | 63 Kcal / 264 KJ | 3,2% |
Λιπαρά | 0,7 g | 1% |
Kορεσμένα Λιπαρά | 0,3 g | 1,5% |
Υδρατανθρακες | 1 g | 0,4% |
Σάκχαρα | <0,5 g | <0,6% |
Φυτικές ίνες | – | – |
Πρωτεΐνες | 13 g | 26% |
Αλάτι | 0,41 g | 6,8% |
Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία |
Ανά 100g |
%ΔΤΑ** |
Φώσφορος | 186 mg | 26,6% |
Σίδηρος | 5,3 mg | 37,9% |
Σελήνιο | 44,8 mg | 81,5% |
Κάλιο | 350 mg | 17,5% |
Ψευδάργυρος | 1,68mg | 16,8% |
Χαλκός | 0,44mg | 43,5% |
Βιταμίνη Β6 | 0.36mg | 25,7% |
Βιταμίνη Β12 | 20mg | 800% |
Ω-3 λιπαρά (EPA+DHA) | 157mg | – |
ΠΠΑ= *% κάλυψη της Προσλαμβανόμενης ποσότητας αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400 KJ/ 2000 Kcal)
ΔΤΑ=**% κάλυψη της Διατροφικής Τιμής Αναφοράς
Τι πρέπει να γνωρίζετε
ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
- Τα Ω3 λιπαρά συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Τα οφέλη επιτυγχάνονται με ημερήσια κατανάλωση 250mg EPA και DHA (Ω3 λιπαρά).
- Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση της υγείας των οστών.
- Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών.
- Η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
- Ο σίδηρος συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της αιμοσφαιρίνης, στη φυσιολογική μεταφορά του οξυγόνου στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
- Το σελήνιο συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και των νυχιών, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία, στη φυσιολογική σπερματογένεση και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
- Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης και στη ρύθμιση ης ορμονικής δραστηριότητας.
- Ο χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στον φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών, στη φυσιολογική μεταφορά του σιδήρου μέσα στον οργανισμό, στον φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού.
- Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στον φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
- Ο φώσφορος συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.
- Το κάλιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
- Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική γονιμότητα και αναπαραγωγή, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος, στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα, στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ
Μαλάκιο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Ψυγείο (+5 οC): 24 ώρες
Κατάψυξη:
* (-6 οC): 1 εβδομάδα
** (-12 οC): 1 µήνα
*** (-18 οC): Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος.
• Προϊόν βαθείας κατάψυξης
• Διατηρείται στους -18° C
• Η απόψυξη να γίνεται είτε σε ψυγείο ή σε κρύο τρεχούμενο νερό ή σε φούρνο μικροκυμάτων
• Απαγορεύεται η εκ νέου κατάψυξη μετά την απόψυξη.
ΒΑΡΟΣ
Καθαρό βάρος: 1000 - 2000 g
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΙΕΥΣΗΣ
Ατλαντικός / Ειρηνικός Ωκεανός