bao_buns_me_garides
Bao buns με γαρίδες

4

Μερίδες

150'

Χρόνος προετοιμασίας

4/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

  • 1 συσκευασία γαρίδες 20/40 7Θάλασσες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • χυμό από 1/2 λάιμ
  • αλάτι

Για τα bao buns:

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 280 ml γάλα
  • 1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μέλι
  • αλάτι

Διατροφική δήλωση

Ανά bun

Ενέργεια 115 kcal
Υδατάνθρακες 16,5 γρ.
Πρωτεΐνη 9,2 γρ.
Λιπαρά 4,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά 1,2 γρ
Φυτικές Ίνες 2,2 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις γαρίδες:

  • Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τις γαρίδες με όλα τα υλικά τους και σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

 

Για τα bao buns:

  • Σε φούρνο μικροκυμάτων ή με μπρικάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό (το δοκιμάζουμε με το δάχτυλο μας).
  • Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγιά.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά τη μαγιά να ενεργοποιηθεί.
  • Στο κάδο του μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι και το μείγμα γάλακτος με τη μαγιά.
  • Χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ και αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
  • Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και με πλάστη ανοίγουμε τα επιμέρους ζυμαράκια. Με μικρό στρογγυλό τσέρκι (8-10 εκ.) κόβουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε τα ζυμαράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφού τα διπλώσουμε στη μέση. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Σε κατσαρόλα ή wok βράζουμε νερό και τοποθετούμε από πάνω τον ατμομάγειρα bamboo στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά στον ατμό. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα.

Από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

 

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 20/40
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market