ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, σε ένα δοχείο αποστράγγισης αποψύχουμε αποβραδίς εντός ψυγείου το κοκκινόψαρο, εκτός συσκευασίας. Επίσης, σε σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες και τα μύδια.
Στη συνέχεια, ξελεπιάζουμε, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί. Αφού καθαρίσουμε, φιλετάρουμε το κοκκινόψαρο και αφαιρούμε τα κόκκαλα.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα στρώνουμε τα λαχανικά, τον πελτέ, τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα κόκκαλα των ψαριών. Συμπληρώνουμε με νερό και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σαφράν, και βράζουμε για 30-40 λεπτά.
Στη συνέχεια, σε ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της σούπας και περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.
Στον ζωμό που έχουμε φτιάξει, σιγοβράζουμε τα φιλέτα από το κοκκινόψαρο, τις γαρίδες και τα μύδια για 5 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε την ψαρόσουπα σε βαθύ πιάτο με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης