Μπουγιαμπέσα με κοκκινόψαρο
Μπουγιαμπέσα με κοκκινόψαρο, μύδια, γαρίδες και σαφράν

4

Μερίδες

40'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

4/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τη ψαρόσουπα

  • κόκκαλα από 2 κοκκινόψαρα 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • κεφάλια από 1 πακέτο γαρίδες Αργεντινής 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • ½ πακέτο μύδια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • Ένα κ.σ πελτέ
  • 1 κιλό καρότα χοντροκομμένα χοντρά
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες χοντρά
  • Ένα κλωνάρι σέλερι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • 2 λίτρα νερό
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ πακέτο σαφράν

Για την γαρνιτούρα

  • 2 φιλέτα από κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • ½ πακέτο γαρίδες Αργεντινής καθαρισμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • ½ πακέτο μύδια 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, σε ένα δοχείο αποστράγγισης αποψύχουμε αποβραδίς εντός ψυγείου το κοκκινόψαρο, εκτός συσκευασίας. Επίσης, σε σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες και τα μύδια.

Στη συνέχεια, ξελεπιάζουμε, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί. Αφού καθαρίσουμε, φιλετάρουμε το κοκκινόψαρο και αφαιρούμε τα κόκκαλα.

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα στρώνουμε τα λαχανικά, τον πελτέ, τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα κόκκαλα των ψαριών. Συμπληρώνουμε με νερό και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σαφράν, και βράζουμε για 30-40 λεπτά.

Στη συνέχεια, σε ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της σούπας και περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.

Στον ζωμό που έχουμε φτιάξει, σιγοβράζουμε τα φιλέτα από το κοκκινόψαρο, τις γαρίδες και τα μύδια για 5 λεπτά.

Τέλος, σερβίρουμε την ψαρόσουπα σε βαθύ πιάτο με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Κοκκινόψαρο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Δημιουργούμε με
Γάμπαρη Αργεντινής 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Γάμπαρη Αργεντινής.
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Δημιουργούμε με
Μύδια ψίχα 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market