ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χταπόδι σε μερίδες και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 30 γρ. νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το χταπόδι και κρατάμε το ζουμί στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια μέχρι να ξανθίνουν, προσθέτουμε το χταπόδι συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Έπειτα σβήνουμε με το πετιμέζι, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας και τον ζωμό που έχουμε κρατήσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει το χταπόδι.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια και αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τέλος τα προσθέτουμε στο χταπόδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας.
Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο άνηθο.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
455 Kcal/ 1903 Kj |
22,7% |
Λιπαρά |
16,7 g |
23,8% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
2,4 g |
12,1% |
Υδρατανθρακες |
46,3 g |
17,8% |
Σάκχαρα |
25,5 g |
28,4% |
Φυτικές ίνες |
4,6 g |
– |
Πρωτεΐνες |
30,8 g |
61,5% |
Αλάτι |
1,5 g |
25,3% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj