ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν για 3-5 λεπτά τις αποσύρουμε τις σουρώνουμε- καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές και καλύπτουμε λίγο πιο πάνω από τις φακές με νερό. Μόλις έρθει σε βρασμό τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα και τις προσθέτουμε πάλι μέσα ώστε να ολοκληρώσουμε το βρασμό τους.
Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν, ωστόσο σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής ψιλοκομμένα εκτός από τις γαρίδες. Αφού έχει κρυώσει και η φακή μας την προσθέτουμε και αυτήν μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι – πιπέρι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Extra Tips!
Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε ή και να ενισχύσουμε την σαλάτα μας με πλοκάμια από χταπόδι!
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
591 Kcal/ 2473 Kj |
29,6% |
Λιπαρά |
19,4 g |
27,7% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
2,5 g |
12,6% |
Υδρατανθρακες |
52,1 g |
20% |
Σάκχαρα |
38,1 g |
42,4% |
Φυτικές ίνες |
28,7 g |
– |
Πρωτεΐνες |
57,4 g |
114,8% |
Αλάτι |
1,4 g |
23,4% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj