ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου και αλάτι.
Μουλιάζουμε για 45 λεπτά τα κάσιους σε καυτό νερό.
Με πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε σε ψηλό κάδο την Aquafaba για μερικά λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε σουρωμένα τα κάσιους και χτυπάμε. Ρίχνουμε στον κάδο, τη μουστάρδα, το μηλόξυδο, αλάτι και την κέτσαπ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Σε ποτήρι ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο αγγούρι, μερικές κουταλιές vegan cocktail sauce, μία ακόμα στρώση από ψιλοκομμένο αγγούρι, sauce και τέλος βάζουμε τις γαρίδες από πάνω. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Γαρίδες διατροφικά:
– Έχουν λιγότερες θερμίδες ανά 100 γρ. σε σχέση με το καλαμάρι και το χταπόδι.
– Έχουν περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα σε σχέση με τα άλλα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια.
Συνταγή από τον διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη