garides_me_prasini_fava_
Γαρίδες με πράσινη φάβα

4

Μερίδες

40'

Χρόνος προετοιμασίας

2/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

  • 1 συσκευασία (400 γρ.) ακέφαλες Γαρίδες 26/30 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
  • αλάτι

Για τη φάβα:

  • 250 γρ. φάβα
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • θυμάρι

Διατροφική δήλωση

Ανά μερίδα 1/4 συνόλου

Ενέργεια 378 kcal
Υδατάνθρακες 46,4 γρ.
Πρωτεΐνη 22,5 γρ.
Λιπαρά 14,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά 4,5 γρ
Φυτικές Ίνες 9,5 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι με το ελαιόλαδο.
  2. Ξεπλένουμε καλά τη φάβα. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
  3. Πολτοποιούμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ χειρός. 
  4. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου και αλάτι.
  5. Σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  6. Σερβίρουμε τη φάβα και προσθέτουμε τις γαρίδες από πάνω.

Από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

 

Δημιουργούμε με
Γαρίδες προβρασμένες & ακέφαλες 26/30 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες ακέφαλες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market