Γαριδοσαλάτα με αβοκάντο, ψητό μαρούλι και vinaigrette lime
Γαριδοσαλάτα με αβοκάντο, ψητό μαρούλι και vinaigrette lime

4

Μερίδες

20'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

1/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τη γαριδοσαλάτα

  • 1 πακέτο γαρίδες αποφλοιωμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ U20
  • 100 γρ μαγιονέζα νηστήσιμη
  • 100 γρ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 60 γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 lime
  • αλάτι και πιπέρι

Για την κρέμα αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1 chili κόκκινο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 lime
  • 20 γρ κόλιανδρο
  • 20 γρ ελαιόλαδο

Για το ψητό μαρούλι

  • 3 τεμάχια καρδιές μαρουλιού
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • χυμό από ½ λεμόνι

Για τη vinaigrette lime

  • 10 γρ μέλι ανθέων
  • 20 γρ whole grain μουστάρδα
  • 200 γρ χυμό lime
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σουρωτήρι με δοχείο αποστράγγισης ξεπαγώνουμε αποβραδίς τις γαρίδες. Σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά και τις κρυώνουμε αμέσως καλά σε παγόνερο. Τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ αναδεύουμε όλα τα υλικά τις γαριδοσαλάτας.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα λιώνουμε με πιρούνι σε ένα δοχείο ανάδευσης. Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της κρέμας αβοκάντο μαζί και φυλάσσουμε με εφαπτόμενη μεμβράνη στο ψυγείο.

Παράλληλα, σε ένα multiblender χτυπάμε όλα τα υλικά της vinaigrette.

Κόβουμε τις καρδιές του μαρουλιού και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Τις ψήνουμε στη σχάρα ή σε ένα σχαροτήγανο. Ύστερα, σε ένα μπολ τις μαρινάρουμε με την vinaigrette.

Σερβίρουμε σε σαλατιέρα τα ψητά μαρούλια με την κρέμα αβοκάντο και την γαριδοσαλάτα από πάνω.

Σεφ Οικονομίδης Γιώργος & Σακελλίου Παναγιώτης
Bluefish Βουλιαγμένης

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες U20 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market