ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε μία μπασίνα και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια την ζύμη μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να προχωρήσουμε την υπόλοιπη διαδικασία της συνταγής μας.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι στην συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Μόλις βράσουν τα λαχανικά προσθέτουμε σιγά σιγά τα γιουβαρλάκια έτσι ώστε να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του νερού στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10 -15 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορούμε μετά τον βρασμό των λαχανικών να τα πολτοποιήσουμε με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και στην συνέχεια με τον ίδιο τρόπο να προσθέσουμε τα γιουβαρλάκια μας περιμένοντας επίσης 10-15 λεπτά να βράσουν τα γιουβαρλάκια. Έτσι η σούπα μας γίνεται πιο βελουτέ. Τέλος προσθέτουμε όσο λεμόνι επιθυμούμε.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
614 Kcal/ 2568 |
30,7% |
Λιπαρά |
21,3 g |
30,4% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
3,1 g |
15,5% |
Υδρατανθρακες |
62 g |
23,9% |
Σάκχαρα |
5,5 g |
6,2% |
Φυτικές ίνες |
6,3 g |
– |
Πρωτεΐνες |
44 g |
87,9% |
Αλάτι |
1,8 g |
29,3% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj