ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κοκκινόψαρα και τα καθαρίζουμε από τα λέπια και τα εντόσθια αλατίζουμε και περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού από πάνω.
Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της σάλτσας βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για να σωταριστούν. Σβήνουμε με το κρασί περιμένοντας λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό κόκκινης πιπεριάς, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να μαγειρευτεί η σάλτσα.
Τέλος σε ένα ταψί βάζουμε τα κοκκινόψαρα με τις πατάτες και περιχύνουμε την σάλτσα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200oC για περίπου 1 ώρα.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
483 Kcal/ 2022 Kj |
24,2% |
Λιπαρά |
12,6 g |
18% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
2,3 g |
11,3% |
Υδρατανθρακες |
28,1 g |
10,8% |
Σάκχαρα |
4,9 g |
5,5% |
Φυτικές ίνες |
4,6 g |
– |
Πρωτεΐνες |
58,3 g |
116,6% |
Αλάτι |
1,8 g |
30% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj