ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά πλένουμε, ξελεπιάζουμε και καθαρίζουμε τα κοκκινόψαρα, τα οποία έχουμε αποψύξει στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε πυρέξ.
Έπειτα, σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά (ψιλοκομμένα) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά και έπειτα τις τοποθετούμε σιγά σιγά γύρω από το ψάρι στο πυρέξ μας.
Τέλος, σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό, προσθέτουμε μέσα το κρασί, τις υπόλοιπες 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι, λίγο αλάτι και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα περιχύνουμε με αυτό το φαγητό μας. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Nutrition tips από την Έφη Κολοβέρου:
– Το κοκκινόψαρο καταψύχεται πάνω στο πλοίο, λίγα λεπτά μετά την αλίευσή του και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο διατηρεί τη φρεσκάδα του. Και επειδή κάποιοι θεωρείτε εσφαλμένα ότι τα κατεψυγμένα ψάρια δεν είναι θρεπτικά, σας αναφέρω ακριβώς το κείμενο όπως διατυπώνεται στον Εθνικό μας Διατροφικό Οδηγό:
– «Τα κατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά (εφόσον έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι για τη μέθοδο κατάψυξης κανονισμοί) αποτελούν οικονομικότερες επιλογές από τα αντίστοιχα φρέσκα, χωρίς να υστερούν σε θρεπτική αξία»
ΕΦΗ ΚΟΛΟΒΕΡΟΥ
Κλινική Διαιτολόγος
Nutriclinic.gr
Instagram: efi_koloverou_dietitian