ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κοκκινόψαρο
- 600 γρ. μπρόκολο
- 265 γρ. κουνουπίδι
- 1 καρότο
- 2 γρ. αλάτι
- 5 γρ. πιπέρι
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Χαράζουμε το ψάρι στην κοιλιά, το καθαρίζουμε από τα εντόσθια και πλένουμε καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και σε κατσαρόλα με νερό τα βράζουμε μέχρι να είναι λίγο μαλακά.
Σουρώνουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού.
Κλείνουμε καλά το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ΟC για 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με πέστο από άνηθο (Το πέστο από άνηθο δεν συμπεριλαμβάνεται στη διατροφική ανάλυση)
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr |
% ΠΠΑ* |
Ενέργεια | 315 Kcal/ 1316 Kj | 15,7% |
Λιπαρά | 4,2 g | 6,1% |
Kορεσμένα Λιπαρά | 1,1 g | 5,4% |
Υδρατανθρακες | 26 g | 10% |
Σάκχαρα | 8,3 g | 9,2% |
Φυτικές ίνες | 10,9 g | 43,8% |
Πρωτεΐνες | 48,7 g | 97,4% |
Αλάτι | 1,7 g | 28,6% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj