ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, καθαρίζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος από τις γαρίδες.
Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κελύφη και αφήνουμε να κάψουν με λίγο λαδάκι.
Ύστερα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τον πελτέ, και αφήνουμε να καψαλιστούν.
Έπειτα, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο νερό, τη δάφνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να σιγοβράσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, κρεμμύδι, καρότο και φινόκιο. Αφήνουμε να μαλακώσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και το καβουρδίζουμε λίγο. Εντωμεταξύ σοτάρουμε τις γαρίδες μας σε ένα τηγανάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
Όταν περάσουν τα 30′ από το βράσιμο του ζωμού, τον περνάμε από σίτα και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο κριθαράκι. Στην συνέχεια βάζουμε τριμμένη την φρέσκια τομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και πάπρικα και προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τσίλι, ξύσμα από λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, και τέλος, τριμμένη φέτα!
Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Chef