Κριθαράκι με γάμπαρη 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Κριθαράκι με γάμπαρη 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ

5

Μερίδες

60'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για το Κριθαράκι με γάμπαρη θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο γάμπαρη 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 1 πακέτο μέτριο κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες φρέσκιες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φινόκιο
  • 80 ml ούζο
  • 1κγ πάπρικα γλυκιά
  • 150 γρ φέτα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 20 γρ. πελτέ
  • ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πιπεριά chili (κατά βούληση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, καθαρίζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος από τις γαρίδες.

Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κελύφη και αφήνουμε να κάψουν με λίγο λαδάκι.

Ύστερα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τον πελτέ, και αφήνουμε να καψαλιστούν.

Έπειτα, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο νερό, τη δάφνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να σιγοβράσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, κρεμμύδι, καρότο και φινόκιο. Αφήνουμε να μαλακώσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και το καβουρδίζουμε λίγο. Εντωμεταξύ σοτάρουμε τις γαρίδες μας σε ένα τηγανάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

Όταν περάσουν τα 30′ από το βράσιμο του ζωμού, τον περνάμε από σίτα και τον προσθέτουμε σιγά σιγά στο κριθαράκι. Στην συνέχεια βάζουμε τριμμένη την φρέσκια τομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και πάπρικα και προσθέτουμε τις σοταρισμένες γαρίδες.

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τσίλι, ξύσμα από λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, και τέλος, τριμμένη φέτα!

Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Chef

Δημιουργούμε με
Γάμπαρη Αργεντινής 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Γάμπαρη Αργεντινής.
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market