ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κριθαράκι για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει την υγρασία του.
Παράλληλα ξεκινάμε την βάση με τις γαρίδες, όπου σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ginger και σβήνουμε με λευκό κρασί. Έπειτα προσθέτουμε τον ζωμό και το γάλα καρύδας, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε τις γαρίδες, τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι και φιλετάρουμε το κοκκινόψαρο, κόβοντάς το σε μικρά φιλετάκια.
Αφού τελειώσαμε τη βάση μας, ρίχνουμε το κριθαρότο μέσα στην σάλτσα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να ανακατεύουμε συνέχεια.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά και εάν χρειαστεί υγρασία προσθέτουμε ζωμό σιγά σιγά. Πέντε λεπτά πριν τελειώσουμε ρίχνουμε τις γαρίδες και τα φιλετάκια του ψαριού .
Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, την παρμεζάνα και το chives.
ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη