ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μύδια ψίχα
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 100 γρ. μαϊντανός
- 80 γρ. τυρί φέτα
- 50 γρ. πελτέ ντομάτας
- 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 γρ. αλάτι
- 5 γρ. πιπέρι
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας (πράσινες πιπεριές, πιπεριές Φλωρίνης, κρεμμύδι ξερό, μαϊντανός)
Τοποθετούμε τα λαχανικά μας μέσα σε ένα ταψί προσθέτουμε το κριθαράκι και τα μύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα μύδια
Διαλύουμε τα 50 γρ. πελτέ σε 500 γρ. Νερό και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί. Ανακατεύουμε τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν και ψήνουμε στους 180o C για περίπου 35 λεπτά.
Τέλος πριν το σερβίρισμα τρίβουμε την φέτα από πάνω
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr |
% ΠΠΑ* |
Ενέργεια | 558 Kcal/ 2334 Kj | 27,9% |
Λιπαρά | 23,7 g | 33,8% |
Kορεσμένα Λιπαρά | 5,8 g | 29% |
Υδρατανθρακες | 60,6 g | 23,3% |
Σάκχαρα | 8,5 g | 9,4% |
Φυτικές ίνες | 3,6 g | – |
Πρωτεΐνες | 25,9 g | 51,8% |
Αλάτι | 1,8 g | 29,2% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj