ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες, τις αφήνουμε για 2 λεπτά την κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα λιγκουίνι, τα έχουμε σουρώσει και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι μας ανακατεύοντας ελαφρά. Εναλλακτικά, τα σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουμε πάνω την σάλτσα με τις γαρίδες.
Extra tip
Συνήθως καλύτερο είναι να προηγείται η προετοιμασία της οποιαδήποτε σάλτσας και τελευταία να βράζονται τα μακαρόνια, έτσι ώστε να μην λασπώνουν.
ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Chef
Υπεύθυνος Μαγειρείων Γενικού Νοσοκομείου Τζανείου