7SEAS_LIGOUINI_GARIDES_DHMHTROULIS_1920X1280
Λιγκουίνι με γαρίδες

4

Μερίδες

40'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

  • 850 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα ή περασμένα στον τρίφτη
  • 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. μπούκοβο
  • 10 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 400 γρ. λιγκουίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε. Προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες, τις αφήνουμε για 2 λεπτά την κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα λιγκουίνι, τα έχουμε σουρώσει και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι μας ανακατεύοντας ελαφρά. Εναλλακτικά, τα σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουμε πάνω την σάλτσα με τις γαρίδες.

Extra tip

Συνήθως καλύτερο είναι να προηγείται η προετοιμασία της οποιαδήποτε σάλτσας και τελευταία να βράζονται τα μακαρόνια, έτσι ώστε να μην λασπώνουν.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Chef
Υπεύθυνος Μαγειρείων Γενικού Νοσοκομείου Τζανείου

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 20/40 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
7_THALASSES__SHRIMP_2040_470X700
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market