Λιγκουίνι με γαρίδες
Λιγκουίνι με γαρίδες

4

Μερίδες

40'

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για τα λιγκουίνι με γαρίδες θα χρειαστούμε:

  • 850 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα ή περασμένα στον τρίφτη
  • 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. πιπέρι
  • 5 γρ. μπούκοβο
  • 10 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 400 γρ. λιγκουίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες, τις αφήνουμε για 2 λεπτά την κάθε πλευρά και τις αποσύρουμε.

Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα λιγκουίνι, τα έχουμε σουρώσει και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι μας ανακατεύοντας ελαφρά. Εναλλακτικά, τα σερβίρουμε στο πιάτο και προσθέτουμε πάνω την σάλτσα με τις γαρίδες.

Extra tip

Συνήθως καλύτερο είναι να προηγείται η προετοιμασία της οποιαδήποτε σάλτσας και τελευταία να βράζονται τα μακαρόνια, έτσι ώστε να μην λασπώνουν.

ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
Chef
Υπεύθυνος Μαγειρείων Γενικού Νοσοκομείου Τζανείου

Δημιουργούμε με
Γαρίδες αποφλοιωμένες & προβρασμένες 20/40 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
προβρασμένες αποφλοιωμένες
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market