ΥΛΙΚΑ
500 γρ. linguine
Ζωμός γαρίδας
- 80 γρ. σέλερι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. κρεμμύδι
- 200 γρ. καρότα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- κεφάλια και τσόφλια από τις γαρίδες (αυτές που καθαρίσαμε)
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1,200 ml νερό
- 150 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Σάλτσα γαρίδας
- 1 πακέτο γαρίδες Αργεντινής 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ ψίχα (τα κεφάλια και τα τσόφλια για τον ζωμό)
- 25 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ.γ. τσίλι ψιλοκομμένο (για πιο πικάντικη γεύση)
- 30 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λευκό κρασί για το σβήσιμο
- 200 γρ. συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. ζωμός γαρίδας
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- ντοματίνια βελανίδια 6 τεμ. (κομμένα στη μέση)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι