Risotto θράψαλο με σπανάκι & φέτα
Risotto θράψαλο με σπανάκι & φέτα

4

Μερίδες

30΄

Προετοιμασία / Εκτέλεση

3/5

Δυσκολία

background

ΥΛΙΚΑ

Για το ριζότο

  • 1 πακέτο θράψαλο 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ (κομμένο σε λωρίδες)
  • 250 γρ. ρύζι arborio
  • 20 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την βάση σπανάκι

  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 100 γρ. πράσο
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 ml νερό
  • 70 γρ. άνηθος
  • 70 γρ. δυόσμος
  • μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, για τη βάση σπανάκι, σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι μαραθούν τελείως. Ύστερα, προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε για 2 λεπτά. Παράλληλα, προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο .

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πουρές.

Για το ριζότο, σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι για 3 λεπτά. Ταυτόχρονα, ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Ύστερα προσθέτουμε το θράψαλο και 300 γρ. από την βάση σπανάκι και συνεχίζουμε τον βρασμό για αλλά 10 λεπτά. Αν το ριζότο μας χρειάζεται υγρασία προσθέτουμε ζωμό.

Τέλος, δένουμε εκτός φωτιάς το ριζότο με το βούτυρο και την παρμεζάνα και τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω τριμμένη φέτα.

ΣΕΦ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bluefish Βουλιαγμένη

Δημιουργούμε με
Θράψαλο κομμένο σε ροδέλες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Ξυπνήστε τον Σεφ που κρύβεται μέσα σας
Βρείτε τις 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες Super Market