ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την φάβα σε νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά μαζί με το κρεμμύδι (περίπου για 5 λεπτά)
Ξαφρίζουμε συνέχεια και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να λιώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, στην συνέχεια βάζουμε τον μπακαλιάρο που έχουμε ψιλοκόψει σοτάρουμε για 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τοματοχυμό, την ζάχαρη ,αλάτι ,πιπέρι και αφήνουμε για 15 – 20 λεπτά να σιγοψηθεί.
Κόβουμε στρογγυλές φέτες τα λαχανικά μας με 1 cm περίπου πάχος και τα στρώνουμε σε αντικολλητικό ταψί, ραντίζοντας τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, τα βάζουμε στον φούρνο να μισοψηθούν.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση πατάτες από πάνω μια στρώση μελιτζάνες και από πάνω μια στρώση με κολοκυθάκια. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά από μπακαλιάρο κλείνουμε με τα λαχανικά μας και στο τέλος στρώνουμε την φάβα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Διατροφική Αξία
|
Ανά 100 gr
|
% ΠΠΑ*
|
Ενέργεια |
572 Kcal/ 2395 Kj |
28,6% |
Λιπαρά |
20,8 g |
29,7% |
Kορεσμένα Λιπαρά |
3 g |
15% |
Υδρατανθρακες |
59,7 g |
23% |
Σάκχαρα |
15,3 g |
17% |
Φυτικές ίνες |
21,2 g |
– |
Πρωτεΐνες |
34,1 g |
68,2% |
Αλάτι |
0,8 g |
13,6% |
*% της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς για έναν μέσο ενήλικα που ακολουθεί ένα διαιτολόγιο 2000 Kcal/ 8400 Kj