ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία γαρίδες αποφλοιωμένες 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ U20
- 300 γρ. noodles ρυζιού
- 30 γρ. κάσιους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε στικς
- 200 ml γάλα καρύδας light
- 20 ml σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας
- 1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ
- αλάτι
Μερίδες
Προετοιμασία / Εκτέλεση
Δυσκολία
Διατροφική δήλωση |
Ανά μερίδα 1/4 συνόλου |
Ενέργεια | 429 kcal |
Υδατάνθρακες | 40 γρ. |
Πρωτεΐνη | 21.9 γρ. |
Λιπαρά | 14 γρ. |
Κορεσμένα Λιπαρά | 8.9 γρ |
Φυτικές Ίνες | 2.9 γρ. |
Αρχικά, σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά και τα κάσιους με 1 κ.σ. σησαμέλαιο για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε ή ζεματίζουμε τα noodles για λίγα λεπτά ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ύστερα, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο wok ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα noodles, τις πιπεριές, τα κάσιους, τη σκόνη κάρυ και ανακατεύουμε.
Γαρίδες διατροφικά:
Μάνος Δημητρούλης
Κλινικός διατροφολόγος & διαιτολόγος